Standing in the way of control..

Så var jag här igen. Min HTC ligger och vibrerar på bordet för att signalera omstarten efter installation av den nya uppdateringen, min kärlek sitter med min pappas gamla Gretch och plinkar och jag sitter här med mitt trådlösa tangentbord och skriver på burken kopplad till TV-n. Min laptop packade till slut ihop (den höll hela 8 månader!) och vägrade starta så jag fick lämna in den på reparation eller vad man nu ska kalla det. Tur nog så hade den krånglat så mycket och så länge att jag till slut hann kopiera nästan allt jag hade i hårddisken förutom några nedladdade avsnitt av Californication. Computer City hade iaf inga konstigheter att agera snabbt och smidigt. Den lämnades in i förrgår och idag kunde jag läsa att de har bytt ut moderkortet och uppdaterat BIOS så förmodligen kan jag hämta den redan i morgon..bra jobbat Computer City!

För övrigt så har jag fortfarande inte gett upp mitt projekt med att lära mig att spela gitarr. Jag har plinkat varje dag och det kommer sakta men säkert även om jag naturligtvis är otålig till naturen och redan önskar att jag kunde sitta och spela igenom alla mina favoritlåtar som värsta trubaduren…även om jag själv oftast inte står ut med någon som plockar fram gitarren på festen för att spela sönder varenda känd rocklåt som gjorts tidigare., bara för att få ligga lite med några av tjejerna som annars bara hänger med en cigg under köksfläkten. Men snart så är jag där…där på nivån att skriva låtar…lika bra som The Gossip och kanske kanske har jag tack var det, råd med att köpa min BMW 5-serie?

Valet kryper närmare och jag är fortfarande kluven till var jag vill lägga min röst…däremot så känns det nästan lite som att det bara är av akademisk karaktär eftersom jag är så fullkomligt övertygad om att det INTE blir maktskifte. Även när alla var som mest förbannad på borgarna och gafflade om att det minsann skulle bli ändring i nästa val, så var jag tämligen säker på att de sitter kvar efter valet. Oavsett politisk åskådning så tror jag inte att det är någon som faktiskt kan säga att den rödgröna oppositionen känns som en habil union som kommer hålla i skapandet av en regeringsplattform. Två av partierna skulle få göra det första gången i sin historia och det tredje partiet, som trots vikande siffror är det största partiet, är vana att få regera på egen hand och kommer därför att få stå lite med mössan i handen inför sina nya lekkamrater i en regering. Jag tror faktiskt inte att någon tror att det kommer funka och det visar sig ju även tydligt i enkäter bland politikerna själva som inte tror på en rödgrön seger.
Vidare kan jag informera om att det finns värderat hos spelbolagen hur utgången i valet kommer bli..och även om det inte är någon sanning, så är det sällan som bolagen är ute och cyklar speciellt mycket. Oddset på en seger för alliansen ligger på 1.30! Det motsvarar dryga 76% chans för en blå seger. Så..även om jag velar lite, kommer det spela någon roll var jag lägger min röst? Nej. Kommer jag ändå att välja med omsorg som om min enda röst avgjorde hela valet? Det kan du ge dig fan på! Min senaste tanke kring hela valet är följande: När det kommer blåsa riktigt hårt och Sveriges regering behöver strama åt..kommer Thomas Östros och Socialdemokraterna att klara av att hålla ihop samarbetet med V och MP när han föreslår nedskärningar i budgeten för miljön, för äldreomsorgen, att lägga delning av föräldraförsäkringen på is osv? Jag tror inte det. Jag tror helt enkelt inte att Östros är mannen som klarar av att ha de hårda nyporna. Jag tror inte att Mona är tillräckligt stark för att gå in och peka med hela handen, för jag tror heller inte att samarbetet är tillräckligt starkt för att hantera en sån ‘nödvändig’ intressekonflikt.

Nu dags att sova..måste få någon ordning på det här med tider och dygnsrytm..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s