Sunday always comes too late..

Ja så då ska jag ge mig in i bloggvärlden då är det tänkt. Tänkt och tänkt, jag vet inte om det är tänkt så mycket mer än att Lisa tyckte att jag borde skriva lite mer än vad jag gör på Misantropen och att det ska vara lite mer personligt. Eftersom jag flyttat från mina gamla vänner, min syster och längre ifrån min mamma så tänkte jag att det nog kan vara kul för dem att ha något att läsa om mig när jag numera bor i storstan. Så vad vet jag? Kanske blir det här ett engagerat försök som håller eller så blir det bara en i raden av tappra och ambitiösa förehavanden som kraschar innan de ens fått chansen riktigt. Jag är ju bra på sånt tyvärr..

Så vad ska jag då säga i min blogg? Ja inte fan vet jag riktigt! Jag lär väl babbla på om saker som vanligt och det är kanske därför jag borde skriva en blogg, så jag får prata av mig lite om allt jag har att säga om allt möjligt i alla lägen. Som till exempel gångtrafikanter..don´t get me started säger jag bara..men nu är jag ju startad så då är det lika bra att säga vad jag har att säga: FLYTTA ER FÖR HELVETE!
Gångvägar är till för gångtrafikanter, vägar är till för fordon och cykelvägar är till för cyklar. Ingen jävel skulle gå på vägen och sen vänta på att bilarna bakom ska tuta så att de kan flytta sig ur vägen. Varför då? Jo för att en bil kommer i 30-50 km/h och ingen vill riskera att bli påkörd. Men cykelbanor går då jävligt bra att trampa runt på! Jag ska säga er en sak..utan att skryta och utan att faktiskt anstränga mig allt för mycket så kommer jag upp i dem hastigheterna med jämna mellanrum på mina 7,5 km till jobbet varje dag och jag tror inte att det är så jävla skönt för en gångare om jag bränner rakt in i dem med hojen i 45 km/h heller. Dessutom så är en cyklist obefintligt skyddad och i synnerhet i jämförelse med en bilist. Denna satans respektlöshet för både min och sin egen säkerhet har jag blivit varse om nu när jag tagit tag i mitt löfte att börja röra på mig mer och därmed cykla till och från jobbet varje dag. Det är skrämmande hur nära det är varje dag att det slutar med en tragedi för mig eller någon annan cyklist. Visst kan man argumentera med ”cykla inte så fort då”, men det är faktiskt inte det som är lösningen. Lösningen är att jag ska kunna cykla i tillåten hastighet på de vägar och banor som JAG som cyklist är anvisad till..inte DU som gångtrafikant. Ingen skulle be bilarna köra långsammare än tillåten hastighet för att de måste ta i beräkning att promenerande människor inte kan förväntas hålla sig på trottoaren utan gärna går mitt i vägen i stället. Så gör mig bara en tjänst snälla gångare..flytta dig från cykelvägarna för helvete!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sunday always comes too late..

  1. Erika skriver:

    Haha, jaaa. Och hata söndagscyklister lika mkt som söndagsbilister. Följ pulsen, damnit!

    Välkommen till bloggvärlden, vännen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s